Waterbron voor bluswater

Bluswater is vaak moeilijk bereikbaar, vooral als het brandbluswater moet worden gebruikt om branden te blussen. Hoewel Nederland een land is met veel oppervlaktewater, kan het in sommige situaties nodig zijn om alternatieve waterbronnen te gebruiken. In dat geval wordt vaak een waterbron met hoge capaciteit gebruikt als alternatief voor oppervlaktewater.

Er zijn echter regels waaraan waterbronnen voor bluswater moeten voldoen. Deze regels kunnen afhankelijk zijn van het doel van de waterbron. Zo kan een waterbron voor bluswater bijvoorbeeld bedoeld zijn voor gebruik door de brandweer. In dat geval moet de waterbron op een goed toegankelijke locatie worden geboord. Meestal is het ook nodig om aan verschillende kanten van een gebouw of installatie waterbronnen te hebben, omdat één waterbron vaak niet genoeg is.

Een ander doel van een waterbron voor bluswater kan het aanbieden van water aan een sprinklerinstallatie zijn. In dat geval is de waterbron vaak inpandig gesitueerd, om te voorkomen dat het water bevriest bij erg lage temperaturen. Het is belangrijk om de juiste waterbron te kiezen, afhankelijk van het doel en de locatie, om ervoor te zorgen dat het bluswater altijd beschikbaar is wanneer het nodig is.

Reacties

Eén reactie op “Waterbron voor bluswater”

  1. aartsen avatar
    aartsen

    vraag, onder houd naaldpomp voor sprinkler vuurwerk bunker ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *