Bronfilter Spuiten

Er zijn verschillende manieren om een waterbron te slaan. Een snelle en goedkope methode is het gebruik van een bronfilter en een giertank, die je kunt vullen met water en verbinden met een lange slang en stalen buis. Een filterbuis met een filterkous rondom kan worden gebruikt om het water op te vangen. Deze methode is snel, maar heeft het nadeel dat het alleen geschikt is voor waterbronnen tot maximaal 15 meter diep. Een nettere manier is het gebruik van een waterbak en pomp, die het water opvangen en hergebruiken om de waterbron te spuiten. Dit is de meest gebruikte methode en geeft weinig rommel. Het is ook geschikt voor situaties met weinig werkruimte. Waterbronnen tot 30 meter diep kunnen op deze manier worden geslagen, maar voor diepere bronnen is het nodig om te boren of te pompen. Deze methoden zijn alleen geschikt voor waterbronnen in zandgrond. Als de bron in klei of grond met veel kiezels en harde lagen moet worden geslagen, is het beter om te boren of te pompen. Het is moeilijk in te schatten of deze manier van bron boren leidt tot schoon drinkwater, maar als je weet hoe diep je moet boren op de juiste plaats, is het een goedkope manier om een bron te slaan.

Reacties

8 reacties op “Bronfilter Spuiten”

 1. Theo Neijerweert avatar
  Theo Neijerweert

  wat kost het om een bron van 10 meter van 110mm te spuiten.
  in zandgrond .Kijkduin grond water plus minus 5 meter.
  Geen water in de buurt.En aan voer naar plaats van de bron 30meter.

 2. Wil Sijnen avatar
  Wil Sijnen

  Hoe kom ik aan adressen die een puls kunnen slaan? Gr Wil.

 3. Jaap avatar
  Jaap

  Mijn bronfilter zit verstopt, zit er een bedrijf in de buurt van Tynaarlo die er druk kan zetten?
  Hoor het graag.

  1. Jeroen avatar
   Jeroen

   Probeer Rossingh drilling in Gasselte.

 4. t.blom avatar
  t.blom

  Mijn heer
  Weet u een adres in de buurt van Leersum die een bronfilter kan spuiten d.m.v. een waterbak met pomp

 5. Jan avatar
  Jan

  Hallo

  Ik wil ook een filter laten spuiten maar de bedrijven waar ik heen heb gebeld zeggen dat het filter spuiten niet meer mag . Alleen boren mocht nog en dat is nog wel erg prijzig .
  Klop het dat het niet meer gespoten mag worden

  m.v.g jan

  1. admin avatar
   admin

   Waarom zou je geen bron mogen spuiten, maar wel mogen boren of pulsen. Lijkt me raar.

 6. in't Hof avatar

  Spuiten van bronnen/puntstukken is inderdaad verboden. Dit omdat je in feite de grondlagen stuk maakt en niet repareert je creëert in feite een lekkage tussen grondlagen. Daarnaast spuiten met een giertank (die niet goed schoon is) lijkt me logisch.

  Een boorbedrijf is gecertificeerd voor het gebruik van een boorinstallatie. Zij zijn verplicht te meten welke lagen ze doorgaan en naderhand weer te repareren met zwelklei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *