waterbronslaan.nl Bronfilter Spuiten

Bronfilter Spuiten

Een bronfilter spuiten met een giertank, is de snelste en goedkoopste oplossing. De giertank gevuld met water, met daaraan een lange slang, met aan het begin een stalen buis. En een filterbuis, met daarom heen een filterkous, is alles wat je nodig hebt, om een waterbron te spuiten. Een nadeel van deze methode is dat je maar tot maximaal zo’n 15 meter kunt “boren”. Een groot voordeel is dat het een zeer snelle manier is van het slaan van een waterput.

Iets netter is het werken met een waterbak en pomp, die het water wat naar boven komt, als het ware hergebruikt, om de waterbron te spuiten. Dit is dan ook de manier die het meest gebruikt wordt. Het geeft nauwelijks rommel. Dit is ook toepasbaar wanneer er maar weinig werkruimte is om de waterbron te spuiten. Een waterbron tot een 30 meter is nog wel te spuiten, als de waterbron dieper moet zijn, dan moet er worden geboord of gepulst.

Deze manieren zijn alleen te gebruiken, als de waterbron in zandgrond moet geslagen moet worden. Een bron in klei, of grond met veel kiezels en harde lagen, kan beter geboord, of gepulst worden.

Ook is op deze manier van een bron boren, moeilijk in te schatten of je in een schone laag voor drinkwater zit. Maar als je weet hoe diep je moet boren, op de plaats waar je je bron wilt hebben, dan is dit een prima en goedkope manier om je bron te slaan.

8 thoughts on “Bronfilter Spuiten”

 1. wat kost het om een bron van 10 meter van 110mm te spuiten.
  in zandgrond .Kijkduin grond water plus minus 5 meter.
  Geen water in de buurt.En aan voer naar plaats van de bron 30meter.

 2. Hallo

  Ik wil ook een filter laten spuiten maar de bedrijven waar ik heen heb gebeld zeggen dat het filter spuiten niet meer mag . Alleen boren mocht nog en dat is nog wel erg prijzig .
  Klop het dat het niet meer gespoten mag worden

  m.v.g jan

 3. Spuiten van bronnen/puntstukken is inderdaad verboden. Dit omdat je in feite de grondlagen stuk maakt en niet repareert je creëert in feite een lekkage tussen grondlagen. Daarnaast spuiten met een giertank (die niet goed schoon is) lijkt me logisch.

  Een boorbedrijf is gecertificeerd voor het gebruik van een boorinstallatie. Zij zijn verplicht te meten welke lagen ze doorgaan en naderhand weer te repareren met zwelklei.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.